MEĐIMURJE

Između rijeka Mure i Drave, na prvim sunčanim obroncima Alpa i početku Panonske nizine nalazi se Međimurje. Rijekama omeđeno, mekano, mirno, a opet razigrano zeleno plavetnilo ljupkog Međimurja uređeno je s ljubavlju poput najljepšeg vrta. Vrt zahtijeva stalan trud, a Međimurce cijela Hrvatska i najbliži susjedi Slovenci, Austrijanci i Mađari poznaju kao marljiv i gostoljubiv narod koji živi u pokretu, a iznad svega voli svoj mali zavičajni vrt.

Dobrodošli – doživite Međimurje.
Međimurje

Pokreni svoj svijet zdravih užitaka

U srcu pitoresknog krajolika nalaze se Toplice Sveti Martin. Spoj vrhunske termalne vode, healthness tretmana, smještaja u modernom hotelu ili ruralnim kućama, zdrave lokalne kulinarike i mnoštva sportskih sadržaja garantira vrhunski hedonistički odmor, ali i priliku za poslovne i sportske susrete visoke međunarodne kategorije.
Aktivni odmor u Međimurju Aktivni odmor u Međimurju Aktivni odmor u Međimurju Aktivni odmor u Međimurju

Pokreni svoj kotač sreće

Svoju sreću u Međimurju možete "uloviti" vozeći bicikl uređenim stazama u prirodi ili besprijekorno uređenim naseljima. Sreća i adrenalin su dostižni i za one koji se žele okušati na terenima za golf, nogomet, tenis, dvoranama za rukomet, košarku, u bazenima, u ribolovu ili jurnjavama na quadovima. Vlastiti trenutak sreće bliži je ako ste u pokretu!
Bike ritam u Međimurju Bike ritam u Međimurju Bike ritam u Međimurju Bike ritam u Međimurju

Kušaj jela i vina koja pokreću strasti

Na plodnoj ravnici i vinorodnim brežuljcima Međimurci sa strašću uzgajaju zdrave plodove i stvaraju vrhunska vina koje ponosno poslužuju u lokalnim restoranima i obiteljskim podrumima. Najbolje od njih preporučaju Michelin, Gault&Millau i Decanter. Odlike međimurske kuhinje i vinarstva su svježina, visoka kvaliteta te raskošna paleta okusa i aroma.
Strast Međimurja na stolu Strast Međimurja na stolu Strast Međimurja na stolu Strast Međimurja na stolu

Pokreni emocije

Međimurci su neobično srdačni, prijateljski i emotivni ljudi. Takvi su kroz povijest bili plemići Zrinski, ispirači zlata i mlinari na rijekama, lončari, košaraši i tkalje… Takav je bio i dr. Rudolf Steiner, vizionar waldorfske pedagogije i biodinamičke poljoprivrede čiji je rodni kraj u Međimurju.
Zaljubljenost u rodni kraj, bogatu povijest i svakodnevne životne zgode Međimurci su pretočili u pjesme koje pokreću svačije emocije. Međimurska popevka je baštinski dragulj u kruni hrvatske kulture.
Kulturna baština Međimurja Kulturna baština Međimurja

I umjetnost pokreće novo vrijeme

Novi izričaji i sadržaji umjetnosti izrasli su iz bogate stvaralačke ostavštine Međimurja.
Novo vrijeme grade nadahnuće, angažiranost i stalno kretanje.
Međimurje je živa umjetnost!
Kulturna baština Međimurja Kulturna baština Međimurja Kulturna baština Međimurja Kulturna baština Međimurja

Letenye promotional video