MEĐIMURJE

Međimurje svakim danom postaje sve ugodnije mjesto za život i aktivni odmor. Međimurje je najmanja županija na sjeveru Republike Hrvatske. Prometno je izvrsno povezano sa svim susjednim zemljama i svega nekoliko stotina kilometara udaljeno od Graza, Beča, Budimpešte, Zagreba ili Ljubljane. Putnik s lakoćom može uočiti visoke dosege u mnogim područjima života, osobito u gastronomiji. U domeni održivog turizma Međimurje je na europskoj razini nagrađeno dodjelom dvostrukog EDEN znaka (Europska destinacija turističke izvrsnosti), primilo je prestižnu nagradu The Swiss Tourism Award, a nedavno je na globalnoj razini uključeno u birano društvo Mreže za gastronomiju Svjetske turističke organizacije UNWTO. Međimurje je zemlja izuzetnih vrijednosti kulturne baštine i dom običnih, marljivih i srdačnih ljudi. Međimurje je zemlja u kojoj je rođen dr. Rudolf Steiner.

Dobrodošli – doživite Međimurje.

Aktivni odmor u Međimurju

Međimurje je doživljajna ugoda mozaične cjeline pitomih brežuljaka, dolova, šuma, obala Mure i Drave, jedinstvenih vina i jela te vrhunskih toplica. Međimurje vam nudi adrenalinske vodene i šumske sadržaje, teniske i golf terene, bike rute, atraktivne jurnjave quadovima, opuštanje u bazenima i vrhunskim wellness centrima. Međimurje je u pokretu, ono živo pulsira i drži visoki ritam praćenja svjetskih trendova u pristupu gostu.

Dobrodošli – odmorite se u Međimurju.
Aktivni odmor u Međimurju Aktivni odmor u Međimurju Aktivni odmor u Međimurju Aktivni odmor u Međimurju

Bike ritam u Međimurju

Međimurje je prošarano neponovljivim prirodnim vedutama do kojih dopiru izvrsno uređene bike rute. U samo jednom danu možete doživjeti jedinstvenu pejsažnu čipku Gornjeg Međimurja prekrivenog šumama, vinogradima, voćnjacima i livadama, usvojiti Čakovec, okolne gradove i pitoreskna naselja ili pak u najljepšem dijelu dana proći jedinstvenim krajobraznim prostorima Donjeg Međimurja. Puteljci i šumarci uz obale Mure i Drave bogate duh mističnim prizorima i sadržajima.
Bike ritam u Međimurju Bike ritam u Međimurju Bike ritam u Međimurju Bike ritam u Međimurju

Kulturna baština Međimurja

Međimurje su neobično srdačni i prijateljski ljudi, pitomi krajevi, običaji i iznimno živa i plodna scena duha i kulture. Izuzetno uščuvan dvorac i nasljeđe Obitelji Zrinskih snažna su potka Međimurja, a Međimurska popevka dragulj je u kruni hrvatske kulturne vrijednosti. Međimurje pulsira novim ritmom, a prepoznaje se u školstvu, slikarstvu, kiparstvu, klasičnoj i zabavnoj glazbi, književnosti i vizionarstvu.
Kulturna baština Međimurja Kulturna baština Međimurja Kulturna baština Međimurja Kulturna baština Međimurja

Strast Međimurja na stolu

Međimurje je sjeverna Mezopotamija Hrvatske u najljepšem eno gastro izdanju. Vrhunski gastronomski doživljaj garantiran je u desetak restorana okupljenih pod znakom "Međimurski zlatni gurman". Predvodi ih čuvena Mala hiža s dugogodišnjom top pozicijom u izboru Dobrih restorana i preporukama Michelina te vodiča Gault & Millau. Potvrdu kvalitete održivog turizma i lokalne gastronomije Međimurje je primilo i na europskoj razini dodjelom dvostrukog EDEN znaka (Europska destinacija turističke izvrsnosti), prestižne nagrade The Swiss Tourism Award, a odnedavna i na globalnoj razini uključivanjem u birano društvo Mreže za gastronomiju Svjetske turističke organizacije UNWTO.
Previše je razloga da ne odgađate dolazak u Međimurje, oazu zdravih užitaka.

Dobrodošli – kušajte Međimurje.
Strast Međimurja na stolu Strast Međimurja na stolu Strast Međimurja na stolu Strast Međimurja na stolu