GPS koordinate objekta:   LAT: 46.343373  LON: 16.362205
 
Opis lokacije

Pansion Mamica u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Nedelišće i Turističkom zajednicom Međimurske županije poziva sve da se pridruže još jednom izdanju Mamičine žetve koja će se održavati od 12. do14. srpnja u voćnjaku kod Pansiona Mamica u Pušćinama.

Događaj je to kojim se vraćamo u prošlost i prisjećamo života i rada naših predaka. Na tri dana oživjet ćemo duh prošlosti i prikazati kako se nekada ručno žnjalo žito.
Po prvi puta manifestacija se održava u tri dana, a donosi pregršt zanimljivih sadržaja u koje se možete uključiti. Svi programi su besplatni, a odvijaju se u popodnevnim satima tako da svi mogu sudjelovati.
Manifestacija počinje u petak, 12. srpnja od 16 sati kada je priprema za žetvu, što znači da se klepaju kose.
Nakon pripreme potrebnog alata, u subotu, 13. srpnja, slijedi centralni dio; prikaz tradicionalne žetve s prigodnim programom koji će započeti u 16 sati. Osim klasične žetve, održat će se i ekipna natjecanja u žetvi, pa smijeha i veselja neće nedostajati.
Kako je nedjelja dan za odmor, tako je i u Mamici nedjelja, 14. srpnja, rezervirana za odmaranje. Domaćini pripremaju popodnevni piknik već od 14 sati, a oni najmlađi moći će uživati od 16 sati u dječjim radionicama.
Sva tri dana očekuje vas dobra glazba i još bolja domaća hrana i okrjepa.
I ove godine poseban gost Mamičine žetve je Nikola Faller, akademski kipar iz Osijeka čije će slamnate skulpture krasiti prostor događanja, a koje svakako vrijedi razgledati.
Vjerujemo da će svatko pronaći ponešto za sebe i rezervirati vikend od 12. do14. srpnja za tradiciju uz odmor, zabavu i obiteljsko druženje. Dođite, očuvajte prošlost od zaborava i približite se dobrim starim vremenima.
Ujedno se pozivaju svi koji su zainteresirani za natjecanje u žetvi da se prijave zajedno sa svojim članovima/članicama na mail adresu: mamica@mamica.com.hr

Pansion Mamica u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Nedelišće i Turističkom zajednicom Međimurske županije poziva sve da se pridruže još jednom izdanju Mamičine žetve koja će se održavati od 12. do14. srpnja u voćnjaku kod Pansiona Mamica u Pušćinama. Događaj je to kojim se vraćamo u prošlost i prisjećamo života i rada naših predaka. Na tri dana oživjet ćemo duh prošlosti i prikazati kako se nekada ručno žnjalo žito. Po prvi puta manifestacija se održava u tri dana, a donosi pregršt zanimljivih sadržaja u koje se možete uključiti. Svi programi su besplatni, a odvijaju se u popodnevnim satima tako da svi mogu sudjelovati.

Manifestacija počinje u petak, 12. srpnja od 16 sati kada je priprema za žetvu, što znači da se klepaju kose. Nakon pripreme potrebnog alata, u subotu, 13. srpnja, slijedi centralni dio; prikaz tradicionalne žetve s prigodnim programom koji će započeti u 16 sati. Osim klasične žetve, održat će se i ekipna natjecanja u žetvi, pa smijeha i veselja neće nedostajati. Kako je nedjelja dan za odmor, tako je i u Mamici nedjelja, 14. srpnja, rezervirana za odmaranje. Domaćini pripremaju popodnevni piknik već od 14 sati, a oni najmlađi moći će uživati od 16 sati u dječjim radionicama. Sva tri dana očekuje vas dobra glazba i još bolja domaća hrana i okrjepa.

I ove godine poseban gost Mamičine žetve je Nikola Faller, akademski kipar iz Osijeka čije će slamnate skulpture krasiti prostor događanja, a koje svakako vrijedi razgledati. Vjerujemo da će svatko pronaći ponešto za sebe i rezervirati vikend od 12. do14. srpnja za tradiciju uz odmor, zabavu i obiteljsko druženje. Dođite, očuvajte prošlost od zaborava i približite se dobrim starim vremenima.

 

 

MAMIČINA ŽETVA
Manifestacije | Kulturne |
Info
  • Puni naziv: Mamičina žetva
  • Adresa
  • Čakovečka 47, Pušćine
  • Kontakt
  • Telefon
  • +385 40 373 433   
  • Web
  • www.mamica.com.hr
  • E-mail
  • mamica@mamica.com.hr
    Datum održavanja: 12.07.2019. - 14.07.2019.
    Mjesec održavanja: srpanj

    Dodatne informacije
    Nadležnost
    TZ Nedelišće