Visit Međimurje


Eno-gastronomija

Na komadiću zemlje prostrtom ispod međimurskog neba, oduvijek se jela hrana koju je uvjetovalakontinentalna klima, a davala dobra zemlja. Spravljali su se obroci prikladni težačkom radu i vrijednim rukama ovdašnjih ljudi koji su se dominantno bavili poljoprivredom. Specifičnosti međimurskog stola već su poznate i do danas očuvane, ali jednako tako osuvremenjene pod utjecajem modernih kulinarskih stručnjaka čiji izraz gotovo prerasta u pokret diljem svijeta. Jer, o hrani se danas govori više nego ikada, a svatko voli dobro pojesti i oko stola se družiti, razmjenjivati dnevne događaje i lijepe misli, dogovarati poslove, diskutirati, uživati.

Danas se tradicionalna i suvremena međimurska kuhinja upotpunjuju vinima ovdašnjih proizvodnji, od kojih neke imaju povijest dugu desetljećima pa i stoljeće. Svim vinarijama je zajednička ustrajnost i potpuna predanost stvaranju vlastitog identiteta.

Najte nikaj zameriti

Svemu u prilog ide kampanja Turističke zajednice Međimurske županije „Najte nikaj zameriti“ koja zaokružuje procjenu kvalitete rada ovdašnjih restorana i svih ugostiteljskih destinacija u Međimurju. Označavanje onih koji čine prepoznatljiv iskorak u ponudi sadržano je u znakovima Zlatni Međimurski Gurman i Međimurski Gurman.


 

 

Ostavite komentar
Vaš komentar će biti vidljiv po odobrenju moderatora komentara na portalu www.visitmedimurje.com

© 2013. Sva prava pridržana. | dev: mutlimedia