Visit Međimurje
O projektu

GROW MOBILE

Portal Visit Međimurje financiran je iz projekta Grow Mobile koji zajedno sa partnerima iz Bugarske i Njemačke provodi Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. Projekt je započeo s provedbom 01.03.2012. godine, a službeni završetak projekta je 01.03.2014. godine.  Financiran je iz CIP (EMMIA) programa.

Partneri:

  • Razvojna agencija Aufbauwerk Region Leipzig (Njemačka)
  • Konzultantska tvrtka INI-Novation (Njemačka)
  • Regija Kyustendil (Bugarska)
  • Općina Varna (Bugarska)

Glavni cilj projekta Grow Mobile je potaknuti regionalni razvoj  - spajanjem inovativnih usluga,  korištenjem mobilnih tehnologija jačati razvoj turizma.

REDEA kao jedan od partnera, provodi sljedeće aktivnosti na projektu:

  • prikupljanje podataka i izrada Analize sektora turizma u Međimurskoj županiji s osvrtom na susjedne županije
  • prikupljanje podataka i izrada Analize tehničkih uvjeta i odredaba vezano implementaciju sustava za destinacijski menadžment
  • prikupljanje podataka o turističkim resursima u županiji
  • prikupljanje primjera najbolje prakse iz susjednih regija i zemalja
  • izrada sustava za destinacijski menadžment (baza podataka sa web platformom – Portal Visit Međimurje)
  • promocija i edukacija

Portal je prilagođen mobilnim uređajima poput pametnih telefona te tablet uređaja što turistima nudi mobilnost i praktičnost u korištenju. Kao podloga portalu izrađena je vrlo detaljna baza podataka koja obuhvaća cjelokupnu turističku ponudu Međimurja, a zajedno s portalom čini temelj za uspostavu sustava za destinacijski menadžment. Prilikom pripreme sadržaja za portal obiđene su sve lokacije s turističkim potencijalom te iste uvrštene u bazu podataka. Zahvaljujući tome, na portalu su najnovije informacije o  turističkoj ponudi Međimurja.

Portal se odlikuje modernim dizajnom u kojem prevladavaju atraktivne fotografije te jednostavni ali funkcionalni izbornici. Na desetak podstranica predstavljene su opće informacije, kultura i povijest, zanimljivosti i ljepote Međimurja, dok drugi dio portala pruža pregled smještajnih kapaciteta, eno-gastro ponude, servisnih informacija i sl. Putem portala dostupni su i turistički paketi koji nude jednodnevne ili više dnevne sadržaje, a itinerer se može kreirati i samostalno te putem portala rezervirati željeni sadržaj. Svaka lokacija iz turističke ponude smještena je na interaktivnoj mapi koja omogućuje planiranje rute kojom se želi proći.

Dovoljno je da turist u izborniku karte odabere koji sadržaj ga interesira te da odabere što želi posjetiti. Na mapi se bilježi ruta između odabranih točaka te se prikazuje najbolji put kao i informacije o terenu kojim se putuje. Ideja vodilja cijelog portala je korištenjem novih tehnologija približiti turističku ponudu Međimurja potencijalnim turistima te promovirati Međimurje kao atraktivnu turističku destinaciju.


© 2013. Sva prava pridržana. | dev: mutlimedia