Gdje se nalazim: Početna Turistički paketi
Turistički paketiTrajanje: 2 dana
Opis programa:

Start je u Nagykanizsi, mađarskom gradu smještenom 25 km od hrvatske granice. Cilj na kraju prvog dana je u Zagrebu , a završetak u Rijeci.

Ruta je dvodnevna I povezuje Mađarsku sa Jadranskim morem najkraćim putem. Tematski je vezana u Hrvatsko Ugarsku nagodbu iz 1868. I tzv. Riječku krpicu kada je luka Rijeka predana na upravu Mađarskoj.

Duž puta nema posebnih biciklističkih odmorišta sa info punktovima, a servisi I trgovine opremom su u Zagrebu, Karlovcu I Rijeci.

Cijena:
od


  • Cijena uključuje
  • Plan i opis
  • Dodatna ponuda

Paket aranžman za oba dana uključuje noćenje sa doručkom u Zagrebu I Rijeci, prateće vozilo za grupu, servisnu potporu I prevoz prtljage, ručak 2. Dan u Ravnoj Gori I povratak autobusom na relaciji Zagreb-Čakovec-Nagykanizsa.

Prvi dan ruta prolazi kroz Letenye, Prelog, Varaždin I preko Hrvatskog Zagorja oko Medvednice stiže u Zagreb, preko Save. Predviđeno je nekoliko kraćih odmora prema potrebi. Tempo vožnje je primjeren grupi I zahtjeva fizičku spremu prosječnog biciklista amatera. Prosječan tempo grupe je 20 km/h.

Od prirodnih atrakcija duž puta možemo vidjeti Dravska akumulaciona jezera (kraći postanak), a dijelom prolazimo I kroz Park Prirode Medvednica.

Smještaj je osiguran u hostelu Arena u Remetincu.

Duž puta su smještena 2 biciklistička odmorišta sa info punktovima, na samom GP Goričan I u Prelogu kod Hotela Panorama. Servisi I trgovine opremom su u Prelogu, Varaždinu I Zagrebu.Dužina rute 1. Dan je 175 kilometara.

Visinska razlika je 520 m.

Podloga rute je isključivo asphalt.

Teren je u prvom dijelu potpuno ravničarski, dok je drugi dio lagano valovit, sa pokojim manje zahtjevnim usponom.

Trajanje vožnje 1. Dan je 10 sati .

Ciljana skupina su grupe, rekreativni biciklisti / amateri, do 20-30 članova.

Težina staze je lagana.

 

Drugi dan ruta prolazi kroz ravničarski kraj uz Kupu do Karlovca, nakon čega počinje zahtjevniji brdoviti teren Gorskog kotara. Nakon kraćeg odmora u Karlovcu, ruta vodi po dalje po Karolinskoj cesti preko Vrbovskog do Ravne gore. U Ravnoj gori je duži odmor i ručak. Nakon odmora slijede veći usponi. Preko Delnica i Fužina stižemo do prijevoj Peći znad Hreljina, te do cilja u Rijeci slijedi spust.

Drugi dio dana je bogatiji prirodnim i kulturnim znamenitostima. Spominjemo plavna polja uz Kupu, stari grad Dubovac u Karlovcu, stare Frankopanske gradove uzduž rute (Severin na Kupi, Bosiljevo, Hreljin, Kraljevica, Bakar, Trsat)

Smještaj je osiguran u nekom od hostela u Rijeci.

Dužina rute 2. Dan je 185 kilometara.

Visinska razlika je 1980 m.

Podloga rute je isključivo asphalt.

Teren je u prvom kraćem dijelu ravničarski , dok je drugi dio pretežno valovit, sa nizom zahtjevnijih uspona, ali I strmih spusteva.

Trajanje vožnje 2. Dan je 12 sati .

Ciljana skupina su grupe, rekreativni biciklisti / amateri, do 20-30 članova.

Težina staze je zahtjevna do teža.


Ostavite komentar
Vaš komentar će biti vidljiv po odobrenju moderatora komentara na portalu www.visitmedimurje.com

© 2013. Sva prava pridržana.