Gdje se nalazim: Početna Turistički paketi
Turistički paketiTrajanje: 3 dana / 2 noćenja
Opis programa:

Proljeće u Međimurju

Trodnevni paket aranžan 

Spokoj u zelenom naručju Međimurja, budi  onaj pozitivan adrenalin u vašem tijelu. Odjednom čujete otkucaje vlastitog srca, kao pjesmu slobode i vjere u bezbroj novih mogućnosti.
Ples leptira plavca, žubor potoka i nebrojeni mirisi cvijetnih livada mame vas da radosno raširite ruke, zagrlite drvo, oblak, pticu u letu i potrcite kroz žitna polja do cvijeta maka koji tu raste samo za vas i ovaj trenutak.

 

 

Cijena:
od na upit


  • Cijena uključuje
  • Plan i opis
  • Dodatna ponuda

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: ovisi o veličini grupe
U cijenu aranžmana uključeno je :
prijevoz turističkim mini busom ili kombijem
smještaj u hotelu Golfer**** u LifeClass Termama Sveti Martin u 1/2 sobama, na bazi 2 x noćenje s doručkom
posjet  Žabniku, Mlinarskoj kući, Mlinu na Muri i vožnju skelom po rijeci,
razgledi prema programu
degustacija u Vinskoj kući Hažić
večera u hoteskom restoranu Mira
večera i Dvorac Terbotz
ručak u restoranima Međimurski dvori Međimurski tradicijski stol
lokalnog vodiča u Čakovcu
ulaznicu i vodstvo u Muzeju Međimurja Čakovec
ulaznica za interpretacisku zbirku „Med dvemi vodami“ u Križovcu  JU Međimurska priroda
organizacija i realizacija programa
DOPLATA: boravišna pristojba- plaća se na recepciji hotela
HOTELSKI BESPLATNI DODACI: (besplatni wireless Internet, ogrtač i papuče u sobi, ručnik za bazen, korištenje fitness teretane, osigurano parkiralište)

 

 

 

OKUSI I MIRISI MEĐIMURJA

PRIJEDLOG PROGRAMA:
1. dan
Dolazak u Sveti Martin na Muri, prijava u hotel Golfer**** u LifeClass Termama Sveti Martin. Slobodno vrijeme za korištenje termalnog kupališta “Hram Života”i ostalih wellness usluga.Večera u hotelskom restoranu „Mira“. Nakon večere predlažemo odlazak u Pub „Potkovu“ u neposrednoj blizini hotela petkom je često živa glazba. Noćenje.
2. dan
Doručak. Nakon doručka slijedi posjet Mlinu na rijeci Muri, i mjestu Žabnik – najsjevernijoj točci Hrvatske. Slijedi susret s vodičem  i razgled Mlinarske kuće i etno zbirke pod nazivom „Jen den vu življenju Franca Žalara“. Nakon razgleda slijedi vožnja skelom po rijeci Muri ili šetnja Mlinarskim poučnim putem. Nakon razgleda, slijedi vožnja do Križovca  i Javne ustanove Međimurska priroda, razgled iterpretacijske zbirke  „Med dvemi vodami“. U povratku vozimo se preko Murskog Središća, jednog od najstarijih naselja u Međimurju. Preporučamo kratku šetnju uz Muru ili pauzu za kavu. Po povratku u Terme predlažemo kratak odmor i osvježenje do polaska prema mjestu Jurovčak, u neposrednoj blizini hotela, i do Obiteljskog poljoprivrednog  gospodarstva Hažić.Ljubazna  domaćica Tatjana predstavit će nam u Vinskoj kući proces  proizvodnje vina i ostalih proizvoda. Degustacija vina, bučinog ulja, soka i čipsa od jabuka.Slobodno poslijepodne ostavljamo za osobne programe, preporučamo da iskoristite sve blagodati termalnog kupališta “Hram Života” i hotelskog bazena. Odlazak na večeru do restorana Dvorac Terbotz . Večera u ugodnoj atmosferi restorana preporučamo posjetu vinskom podrumu domaćina koji je jedan od vrsnih međimurskih vinara. Povratak u hotel i noćenje.
3. dan
Doručak. Odjava iz hotela u pravcu Frkanovca do Matulovog grunta. Stara „hiža‟ u Frkanovcu građena je prije više od stotinjak godina u duhu tradicije međimurskog kraja. Predstavlja dobro očuvani primjer seoske arhitekture Međimurja. Rekonstrukcijom i prenamjenom „hiže‟, pripadajuće gospodarske zgrade i gruntišta stvoren je edukacijsko-istraživački centar posvećen leptirima plavcima te značajnim staništima biljnih i životinjskih vrsta gornjeg Međimurja šetnja i kratki razgled. Vožnja do Čakovca. Po dolasku slijedi šetnja kroz Perivoj Zrinskih do Starog grada Zrinskih utvrđeni plemićki dvorac u središtu grada. U sklopu Starog grada nalazi se i Muzej Međimurja i novootvoreni dio Muzeja koji dočarava bogatstvo nematerijalne baštine Međimurja slijedi posjet muzeju uz stručno vodstvo. I vrijeme je za ručak: odlazak do izletišta Međimurski dvori gdje svake nedjelje poslužuju Međimurski tradicijski stol na kojem se nalazi bogatstvo okusa i mirisa autohtonih specijaliteta koji se još uvijek rade od lokalnih namirnica s obližnjih OPG-a. Nakon ručka odlazak u smjeru mjesta polaska.

 

 


Ostavite komentar
Vaš komentar će biti vidljiv po odobrenju moderatora komentara na portalu www.visitmedimurje.com

© 2013. Sva prava pridržana.