OBJAVE
27.12.2019.
Obilježeno 20 godina rada Turističke zajednice Međimurja

Više od 200 000 ostvarenih noćenja, 104 smještajna kapaciteta i 1783 ležaja, titula najbolje turističke destinacije kontinentalne Hrvatske, treća EDEN nagrada koja je stigla u Sveti Martina na Muri za zdravstveni i wellness turizam, ESPA nagrada za spa koncept, mjesto u TOP 10 malih regija Europe za strategiju privlačenja investicija, 800 kilometara biciklističkih staza  – dio je to rezultata kojima se može pohvaliti međimurski turizam u 2019. godini.

Kada je u studenom 1999. godine osnovana Turistička zajednica Međimurske županije, Međimurje je imalo tek 6 smještajnih objekata i ostvarivalo nešto manje od 15 000 noćenja na godinu. Turistički resursi Međimurja nisu bili ni približno iskorišteni, a to je prepoznala tadašnja županijska vlast koja se zajedno s brojnim entuzijastima na čelu s prvim predsjednikom Turističke zajednice MŽ Josipom Movčanom upustila u zahtjevan posao.

Međimurski turizam danas je moderan, uspješan i prepoznat diljem Europe te je Turistička zajednica Međimurske županije svojih 20 godina rada proslavila s velikim ponosom. U okviru svečanosti obilježavanja 20 godina postojanja i djelovanja Turističke zajednice MŽ, obilježeno je i 10 godina djelovanja Hotela Spa Golfer u Toplicama Sveti Martin gdje je održana proslava ovih dvaju jubileja.

„Hotel Spa&Golfer otvoren je zahvaljujući viziji skupine entuzijasta koji su željeli izgraditi kvalitetan hotel visoke kategorije. Deset godina kasnije, Lifeclass Terme Sveti Martina slobodno možemo nazvati turističkim centrom Međimurja, koje su potaknule lavinu turističkog razvoja naše regije. Ove godine primili smo brojne nagrade, a kruna rezultata bio je treći EDEN koji dokazuje da naš trud prepoznaju i drugi.“, poručio je generalni direktor Toplica Igor Nekić koji je sa svojim suradnicima i djelatnicima proslavio 10 godina djelovanja Hotela Spa Golfer.

U 20-godišnjem radu Turističke zajednice Međimurske županije, sudjelovalo je preko 150 osoba iz cijelog Međimurja, zahvaljujući kojima se međimurski turizam danas kreće ulaznom putanjom i pomiče rekorde iz godine u godinu. U prigodi obilježavanja obljetnice, dodijeljena su priznanja i zahvalnice pojedincima, institucijama i udrugama koji su doprinijeli razvoju turizma u Međimurju, a to su Franjo Makovec, Ivan Gradečak, Branko Polanec, Gordan Vrbanec, Lifeclass Terme Sveti Martin, Javna ustanova za razvoj Međimurske županije, Udruga Hortus Croatiae, Muzej Međimurja Čakovec, Lovački savez Međimurske županije, Zajednica HKUD Međimurske županije, Udruga međimurske roke, restoran Mala hiža, Domaća radinost Horvat, Sportski ribolovni savez Međimurske županije, Zrinska garda Čakovec, Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurska priroda, HGSS,  Centar dr. Rudolf Steiner te mediji bez kojih se ne bi bilo čulo za dobre rezultate I uspjehe: Međimurske novine,  List Međimurje, Međimurje press, Radio 105, Radio, Radio KAJ, Radio 1, Studio M,  e-Međimurje.

U 2020. godini završit će se brojni projekti, od revitalizacije Starog grada Zrinskih i Muzeja nematerijalne baštine, do 42 milijuna kuna vrijednog projekta modernog prirodoslovnog muzeja u Križovcu. Vidikovac na Mađerkinom bregu, tematski parkovi, Marina u Prelogu, obilježavanje 160 godina gradnje prve željezničke pruge, 1600. godina smrti svetog Jeronima –  projekti su to oko kojih će se nastaviti razvijati turizam u Međimurju. Ideja ne nedostaje, stoga možemo biti sigurni da najmanju županiju u Hrvatskoj čekaju još mnogi turistički izazovi.

Izvor: Međimurska županijaOSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.